my spirit

Thursday, December 16, 2010

untuk kamu kawan..



aku post entry kedua pulak kali ni...
ermm khas untuk kawan aku, ni blog die..
bukan aku marah, bukan aku da bosan..
cume aku tak tahu nak advise ko ape lagi...
tapi ko harusla ingat, jangan terlalu memikirkan bende yang lepas..
akibatnye merana diri sendiri...
die datang bersebab...
die pergi juga bersebab...
ko kene relakan die...itu yang terbaik..

memg bukan mudah untuk melakukan..tapi ko harus melakukan agar ko boleh keluar dari belenggu sedemikian..
aku berkata melalui pengalaman...memg susah untuk mengatasi, tapi kite perlu atasinya..
itu yang aku cuba lakukan..
dekatkan diri dengan ALLAH..dan ko akan tenang..
aku dulu begitu, dan alhamdulillah aku berjaya and sekarang aku ade pengganti yang lame dihati...

sekadar mengingati tak ape..itu kerana kite merinduinya...tapi tak perlu dikenang kenangan bersama..akhirnya kite yang terluka...
bila teringat, istighfar la banyak-banyak..dan urut dadamu itu sahabat...
kalo ingin menangis, menangis la sepuasnya..
itu mungkin akan mengurangkan penderitaanmu...
dalam dompetmu, selitkan gambar ibubapamu...jika ada gambar dia, mungkin itu akan membuatkan kamu lagi mengingati...
aku bicara hanya untukmu teman...
aku sayang kamu..sebab itu aku tak ingin melihat kau bersedih...
melihat kau bersedih, mengingatkan aku pada diriku dulu..
itu sahaja nasihat dariku untukmu...


2 comments:

Amiey White said...

betul3...kalau kita sayangkan dia doakan kesejahteraan dia :(

semoga sahabat awak dapat kekuatan itu amiey doakan kadang2 semua ni perlu masa

enemylover said...

thanks amiey bagi opinion tambahan...ape yang amiey ckp tu memg betul..kalo sayang, should look his or her happiness kan??but need time to do that..so hope kwn kite tu ok..amin..

Post a Comment