my spirit

Tuesday, December 21, 2010

berlalu....(childish zone)

tik!tok!tik!tok!tik!tok!bunyi jam dinding umah aku..adessss...dalam pale otak aku pun macam tu...jadikah akunye plan?aku berfikir-fikir..hope everything berjalan lancar..hope sangat-sangat...ermmmm..lame da aku pikir dan ini yang paling sesuai..waktu yang ok..

serabut la..hahaha..aku, sentiasa berasa serabut...tapi tetap jadi tenang...sb malas nak amek port..tapi bile tak amek port, jadi cm gini la...ermm tapi now ni aku nak pikir sesuatu yang gembira..tahu tak ape??huhuhu...cerita zaman kanak-kanak...

kalo difikirkan aku suke zaman kanak-kanak dan zaman sekolah menengah..itu yang paling terindah..tak banyak masalah sangat...macam-macam la perangai yang keluar...hahaha..time skol dulu, itula time bersuka ria paling syok..time pearangai naik hantu..mane taknye, bile naik form 3 kami senior utk dak form 1 n 2..geng-geng aku semestinya geng bola tampar sekolah..aku rasa seronok gile dulu.sukan tu sukan yang memang aku suke...geng-geng aku aieen (makcik cermin mata), rosliza, asnida, n sape ntah lagi...tak hengat la aku..biasala, bape lame lak da tinggal skol an?

then masuk form 4, aku masuk skol berasrama...sekolah teknik..memori sekolah ni lagi la memang syok..even time jadi junior macam hareem je dilayan, tapi aku bukanla seorang junior yang suke wt perangai even ade senior yang tak pueh ati ngn aku...sebok je dorang! tapi life aku sebagai dak form 4 memg terbaik..hahaha..sebelum group tak wujud, aku hanya rapat ngn dak dorm aku je, wani n suehada..then bile aku kenal ngn zaza, ummul, peng, siti, atie, tiqah,yong jadikan geng.hehee..memang best kawan ngn diorang ni even macam-macam dugaan melanda sepanjang kami berkawan tapi aku rasa memori ngn mereka takkan ilang dalam ingatan aku..kecuali kalo aku dah nyanyuk n memang hilang ingatan..huhuhu...

segalanya bermula...persahabatan, kasih sayang dan cinta...adess..orang suruh belaja tapi aku bercinta..kebengongan!hehehe.tp perasaan mane leh nak ditolak, makin ditolak makin dekat, cmana tu??huhuu.(padahal cover line salah sendiri)...haih!macam-macam hal la beb..sampai nak cite pun tak tahu yang mane..hal aku la paling banyak.kalo tak caya tanye la ahpeng..die la byk menyedarkan aku...

kehidupan di asrama banyak mengajar aku tentang hidup..membuka mata aku sebagai hamba Allah...n segalanya berlaku di depan mata...kalo dulu aku daif tentang hidup, tapi now aku paham tentang hidup even tak banyak...makin lama, makin kite melalui hidup ini, makin banyak dugaan dan cabaran yang harus kite tempuh...ermmmm...kehidupan aku time form 5 lagila...

siap pandai fly asrama...hehehe..tapi kejahatan yang aku lakukan hanya separuh je..aku ingat lagi time tu aku nk kuar bandar, then aku fly la ngn ariey..dah bersuke ria kat pekan, haaa,jeng,jeng,jeng...aku tak reti nak masuk asrama balik camane...hahhaa...aku rase cam kelaka gile time tu bercampur cuak...memg "heaven" la kan...da kua tak pandai nak masuk...

ermmm terpakse la time tu, aku menelefon ah peng...mintak tulun die anta aku masuk asrama...die punyela marah at aku memg cm lion la an..huhuhu..maaf ahpeng!time tu aku teringin nak wt jahat...so aku berjaya walaupun separuh..huhuhu...ok2 melalut lak..aku sambung lik, ahpeng pun anta aku masuk asrama..suh mama die antakan aku....aku ape lagi kene membebel la ngn die...die ckap: kalo tak pandai wat jahat janganla wat jahat...

tapi ternyata benar aku tak reti wat jht cmtu...ermmm tapi aku pandai melukakan ati orang..terutama kawan-kawan..tu memg hakikat..

kalo ingat balik memg aku ni ntah la..hehhee..but thanks kawan-kawan yang menyedarkan aku...memori-memori ni aku akan ingat sampai bile-bile...n tak lupe juga memori di universiti...tu pun tak kurang hebatnye...sumenye memg best...kawan-kawan yang aku kenal sumenye memg terbaik..hope ukhwah kite semua berkekalan...hehehhee...

ntah amende ler teman merepek mengaban ni...huhuhu...ni sume pengaruh cite hantu mak limah..hahaha..ok la yop dan yong..teman da nak sudah ni...teman pulang dulu ye..hehehe..nti ade kesempatan, teman post le lagi entry baru...thanks kepada yang sudi melayan kebengongan teman ni...

3 comments:

eensalleh said...

everything will be fine dear...

enemylover said...

hehehe..i hope so.. amin...

totort said...

cite ar zaman u bg abis~! hahaaa
love u sai..

Post a Comment