my spirit

Sunday, June 26, 2011

peristiwa masa lampau..hikhikhik..wat aku sendiri tersenyum hampir tergelak.. :)

Ok, malam ni macam orang gila, update entry beronok-ronok..Hahaaha, kan aku dah update fb aku, Akmar Sarifudin dengan status "berblogging now! mood: bosan + idea mencurah-curah nak mengarut.. :) "..So, memang aku dah start mengarut la ni..

Dalam aku membalas komen orang yang membaca blog aku ni, dia ada request aku suh tulis pasal pengalaman aku time kecik-kecik dulu bila aku ni dah mengikut perangai cam jantan..Mane tak nye, kalau dah berkawan dengan abang-abang, adik and sepupu-sepupu lelaki before aku dapat adik perempuan..Hehehe..

So, untuk merealisasikan impian si CIK/ENCIK ANONYMOUS yang selalu komen tu, aku pun nak la bukak cerita sal ni..

Once upon a time, chewah cam cita dongeng pulak permulaan cerite..hehehe..Saje nak menyedapkan cerite, ye dok?Kene lah kreatif..Huhuhu..Ok, dah start lari dari tajuk asal..Ok2,sorry..berbalik pada cerita aku time muda-muda dolu lah kan, ia terjadi di suatu petang yang aman indah*sebelum kejadian itu..memang indah la kan..Hehehe..Family aku pergi menziarahi makcik aku di area Gombak..Rumah makcik aku tu, terletak diatas bukit, tapi tak la tinggi, hanya sesuku dari bukit tu la kalau nak diikutkan, and bukit tu curam kalau ada salji seronok la berskii...(ok, mengarut lagi..)

So, petang tu aku, Along, Angah, Alang, dan Abang Fifi (tu je orang yang aku ingat, asenye ramai lagi) duk main kat kaki bukit tu..Time tu, Angah, Alang and Abang Fifi main basikal tau..Tapi yang menakutkan tu, basikal yang dorang main tu takde brekk..Seriusly takde brekk..

Aku pun dok usha je cara mainan dorang..Dorang naik basikal tu, then stop dekat bukit yang nan menurun tu (betul ke aku terang ni? :) ), dari atas tu dorang kayuh basikal yang tanpa brekk tu turun dengan lajunya ke bawah, sampai ke bawah tu ada satu longkang besar tau, yang dak kecik cam aku ni baring dalam tu..Tapi yang aku hairan la time kecik-kecik tu (now da tak hairan) dorang leh elak dari memasuki longkang tu..

Ok, disitu telah menarik minat aku nak mencuba. Selepas turn demi turn, aku ckp ngn Along, "Along, ude nak main jugak cam Angah ngn Alang tu.." pastu Along kata, "Jangan lah! bahaya!".. Ok, aku ni kan degil kuasa duaratus, so dengan bangganya, aku amik basikal tu dan gayakan macamkan abang-abang aku main..

Bila aku menyusur turun kebawah dengan lajunya, memanglah terasa heaven gile, terasa diawang-awangan, angin menyerbu-nyerbu muka, tetapi bila dah nak sampai kebawah.......
Korang rasa apa jadi? Deeetummmmmm...!

Ok, aku dah terbaring dalam longkang...(Sungguh memalukan)..baring dalam keadaan yang terk***k**** <-----hope korang faham..hehehe.. Ok, aku da menangis, ramai orang datang kat aku tolong..and aku terus menjerit nama Along, cakap sakit..

Hurmmm, Along berlari mendapatkan aku..and bawak aku naik atas dan basikal tidak dihiraukan...Sampai je dalam umah, aku terus pergi kat ayah...Aku nangis, nangis ngadu sakit...Pastu aku kena marah ngan opah n Along turut membebel...

Opah panggil aku, and aku datang lah kat opah, dia nak tgok aku if ada yang tercedera, then bengkak sikit kt bahagian peha..Sambil-sambil urut tu, opah marah.Opah kata,"Haa tu la, apa orang jantan main, dia sibuk nak main..Kan da sakit..Awak tu perempuan cuba la duk diam-diam." Aku hanya melelehkan airmata..Pastu duk baring kat riba ayah...

Haaa...camtu la ceritanya wahai kawan-kawan...Perangai pun cam hape je dulu..Aku hado! korang hado?amik ayat cik epal sikit..hehehe...Tu la peristiwa yang memalukan dulu..and bagi pengajaran pada aku...Nak main tapi tak reti..Aku pun tak tahu nape tak leh nak pusingkan handle basikal tu, cam keras je atas basikal..Hahaha..Yang penting aku nakal ok..Tapi aku tak hengat la umur aku berapa...mase tu da sekolah tadika kot or darjah-darjah..Hehehe..Tapi bila mengingati kembali wat aku tergelak je teringat perangai aku kecik-kecik...

Ok la, hope korang enjoy baca ni..Aku banyak la peristiwa sal kecik-kecik ni..Memang ntahla..No komen sebab nama pun budak-budak kan...

gracias for read!! :)

6 comments:

Anonymous said...

ok..datz so funny...hahahahah..c ap terkangz**** g2..wakakaka...huduh beno ler ghuponyee...hahaha...nice story..loikeee!!!

akmar mia said...

anonymous: tahu takpe..nasib bek pakai seluar bhai...memg burok benor perangai time tu..kwn ngn dak lelaki...tu la, gangster sampai sekarang..hahaha..

Anonymous said...

hahahaha..lawakzze..same wif me..gangster smpi skg ni...kakaka..ssh kot nak ubah prgai ke'jantanese' ni..hehe..

akmar mia said...

ermm tahu takpe..hey, tp saya dah kurang sikit keganasan dari segi perwatakan, yang tinggal hanya bila perbualan dan gaya..hehehe..everything already changes..LOTS tau.. :)

Anonymous said...

haha..yeah..person always change kan?nobody stay d same..=)..

akmar mia said...

hihii..yes...but ada yang always same.. :)..tak ramai cmtu..

Post a Comment