my spirit

Tuesday, January 11, 2011

uknown title by me..

assalamualaikum wahai semua pembaca yang setia mengadap blog ini..huhuhu...

sorry la lately ni aku bz, hati tu memg ingin update blog but otak and jari jemari ni tak teringin nak menari-nari di keyboard lappy ni...tapi malam ni die begitu semangat..mesti korang agak aneh2 memikirkannye an??hehehe..takde yang aneh2 pun guys..saje je..terasa nak menaip..kerna time aku pulang dari kelas tadi, aku mendengar radio..sambil-sambil aku dengar radio, ade satu lagu ni begitu menarik minat aku..liriknya sangat mendalam dan aku suke sangat...macam kene saje..ermmm, aku patrikan lirik yang aku sempat copy dalam fon tu ke sini ea??korang-korang yang bace harusla memahami tau...(kegedikness melanda..hihi)...

"mestikah ada yang lain perluku lakukan untuk memujuk memikat cintamu?
dan setiap kata dan lafaz, aku ucapkan tulus untuk memujuk memikat cintamu,
kanku gengam cintamu abadi, andai cintamu bisa merubah semua kepahitan,
yang masih dirasakan sekian lama, takkan aku biarkan cintamu terbiar saja,
akan ku patrikan ia didalam dada, selagi masih ada cinta diantara kita,
alangkah indahnya hidupku, bila cinta biarpun dimana,
bisa dirasakan gementar terharung mendayu, kau lah cinta mencinta,
pendamai jiwa.."

credit to: faizal tahir...

pergghhh!Ya salam!(dalam arab..huhuhu)..liriknya sungguh menyentuh jiwa...siyes bai.., aku yang agak keras ati ni leh leleh dengar lagu ni..tajuk die jangan tanye la an.. aku memg dok tahu...tahu dengar sb muziknya molek je...nak cakap molek benar tu dok la an, korang paham-paham la guane muzik si faizal tahir tu..hehee...

haaa, sebut sal faizal tahir, semalam aku melihat persembahannya yang live di anugerah juara lagu..perghhh!(sekali lagi aku beristighfar dalam hati)kuikuikui....aku dapat satu peluang yang tak disangka-sangka...menjejakkan kaki ke AJL bersama sepupuku...bapak ai, memg gempakla kan..hehehe..duk dekat-dekat ngn artis, tp wa scover sikap jakun wa..hahaha...wa wat cam pro la an, padahal, ase nak bergelek-gelek je kat situ...tp wa sabor, sabor tu kan sebahagian daripada iman...kan3???tp semuanya memg terbaik la..wa suke gile...happening, gempak, gempot sume la yang bombastic word tu..hahaha...

ok la, bile wa da start mengarut, wa terpakse makan ubat utk kawal diri..so time to take medicine!kalo tak lagi merepek-repek la ayat wa keluar nanti..hahaha..ok la, sok luse kalo wa ade kesempatan, wa akan update lagi untuk korang2...sal title lirik kt atas td tu, nanti wa carila..sebab wa pun tak tahu n still mencari..korang-korang take care tau..papai!!!

p/s: sorry!pic suke suki takleh nak uploads sb cable gilo+mereng...

2 comments:

totort said...

tajuk lagu ni : "mestikah ada yang lain by faizal tahir"

mmg layan lagu ni~

enemylover said...

haha.ea?aku tak tahu lagu ni..tapi tahu lirik je..
hehehe...
hebatla anda..aku suke4~~!!!

Post a Comment