my spirit

Friday, October 7, 2011

impian kita! ;)

Assalamualaikum wbt.

Hye guys! Selamat bertemu lagi.
Panjang umur kita kan, dapat lagi menulis di blog yang tak seberapa ni.
Bukan apa, kadang-kadang untuk menulis memerlukan mood dan idea yang bernas.
Baru la terasa teruja mahu menulis.

Hurmm, nak tahu satu benda tak?
Ce korag teka-teka? Haaa? Ta nak? Ish! Pemalas. Hahaha. :)
Kita tiba-tiba dapat idea. Idea apa? Amboi gelojoh noh! Hehe. Opss! Semalam baru belajar perkataan baru. Dari My Lullaby. Dia ajar jelojoh. Apakah? Kita pun tak berapa pasti but dia kata, dasat lagi dari gelojoh. Terukkan? Nak tahu nape? Sebab tuju kat kita la. Haish! Lullaby tu memang nak kena dush! dush!dush! ngan kita. Biarkan dia.

Opss! terlalut lebeh lak sal Lullaby kita tu. Bukan sal dia la kita nak cakap. Kita nak cakap sal idea kita yang tiba-tiba mendadak menyusup ke dalam otak ni.

Eh! ok-ok. Sabaq! Kita nak gtau la ni. Hehehe. Jelojoh naa la korang ni. *ampun! =.=
Macamana ea kita nak cakap.*sambil kuis-kuis keyboard. Hahaha. Gedik lak ai kita ni kan.
Ok2, straight to da point, kita ada impian. Impian kita nak buat lagu sendiri.
Walaupun kita baru je setahun jagung main dengan gitar, tapi kita bermimpi nak buat lagu.
Kalau lirik tu asenye dah bersepah-sepah. Semua lirik hantam sajalah! Hahaha. Cuma nak selarikan dengan lagu dah jadi hampagas.*muka mula merah.

Tinggikan impian tapi ntah menjadi ntah tidak. Praktis pun tak selalu. Ermmm.. kita nak cerita tu je. Nampak cam serius kan? Tapi tu je la yang kita nak gtau. Huhuhu. Hope korang-korang leh la support kita. :). Mane tahu ada idea yang bole dikongsi bersama. Amacam?
Ini just untuk suka-suka. Nak jadi cam Yuna, Fynn, Wani Ardy, or Najwa Latiff tu memang tak la kan. Kecik je ase kalau nak jadi macam mereka. Jari kita pun baru nak mengenal chords lagu.

Ermm tengah tunggu Lullaby balik. Nak suh die jadi teacher kite. Kalau dia taknak, kita sekeh-sekeh dia *masalahnya berani ka kite? T_T.



Ok la. Doakan ya!

gracias for read! :)

2 comments:

LaDY_aRRa_MisZ[F] said...

go0d luck kak akmar..
jom men gtar sesame..
huhu~~

Akmar said...

orite yuyunk!
im try my best to write a song. hahaha.
bajet cam pro je. :)

Post a Comment