my spirit

Friday, July 2, 2010

adakah perkahwinan pada zaman sekarang itu seakan mainan??



ermmm..
ntah la..
orang dulu, kalo maksud kahwin dalam idup diorang mesti sesuatu yg indah..
tp bukan indah sekejap..indah sampai hujung nyawa..
tp untuk orang sekarang ni aku tgok, kahwin ni mcm main-main je...
kejap kahwin, pastu bercerai..
macam mainan lak diorang buat perkahwinan tu...
aku lak yg ase sedih..
syg je...

ermmm...
bg aku, perkahwinan tu amat bererti pada setiap pasangan..
lebeh2 lagi bg perempuan...
tu la satu-satunya kenangan yang abadi..
takkan la nk dibuang begitu saja??
haih..
penat2 bile pk psal2 kejadian mcm ni..
lepas satu, satu...
bile bercerai anak yang rosak...
kalo tak pandai nk jage..
kesian pada anak...

aku hope, aku dijauhkan dr sume2 tu..
dengan harapan, semoga hidupku aman makmur direstui keluarga dan dilimpahi rahmat Allah...
juga berbahagia hingga ke akhir hayat dengan orang yang menjadi teman hidup ku...
tu je aku mintak kt Allah...
amin..



biar jadi happy family macam kt bawah ni..
sume berkumpul..
amin...



2 comments:

little_lukluk@yahoo.com said...

sabar...insyaallah...akk doakan ude akn bertemu dgn org yg boleh dan mampu menyayangi diri ude serta keluarga ude..'org' itu bkn sahaja pndai ambil hati ude...tp 'org' itu juga pandai ambil hati family ude terutama mak n ayah.

jodohmu akn tbe....berdoa+mncari+pilih+show off

enemylover said...

i hope so..
amin..

Post a Comment